Robbert van Bruggen

Robbert van Bruggen (1959) nam vanaf begin jaren 80 deel aan- en begeleidde verschillende vormen van retraite; van Enlightenment Intensive, Isolation groups, Vipassana, Zen tot groeps- en individuele soefiretraites. Hij was ruim 20 jaar verbonden met het soefisme van zijn leraar Pir Vilayat Inayat-Khan. Zijn liefde voor de schoonheid en het krachtige transformatieproces van retraite kreeg vorm in ‘Ineenhutjeopdehei’, dat open toegankelijk is zonder specifieke religieuze klankkleur. Robbert begeleidt zowel individuele- als groepsretraites; zowel voor particulieren als professionals die transformatie zoeken of zich willen bevrijden van hun ‘innerlijke opjutter’ en de kramp een afgescheiden ‘ik’ te zijn.

Naast het begeleiden van retraites werkt Robbert als senior-coach , (leer)supervisor en Begeleider als senior-consultant in organisaties rond de transformatie van taaie communicatie- & samenwerkingspatronen. Hij doet promotie-onderzoek naar het doorbreken van ‘moedeloosheid & verlamming’ van professionals in bedrijven. Zijn drijfveer is de bevrijding van ‘het subjectieve hart’ van de dwingende en instrumentele rationaliteit van organisatiesystemen.

Robbert is een teacher met een soefi-hart, die met humor de creatieve kramp van het ‘ik’ spiegelt en voortdurend het het spirituele met het alledaagse aardse leven verbindt.